Belső béke

Téma: Belső béke

Garfield születésnapja

Garfield, a híres macska idén lett harmincéves. E kövér macska nagyon szeret enni és lustálkodni, de a sorozat szereplői soha nem politizálnak.

A világ legnépszerűbb macskája az idén ünnepelte 35. születésnapját. Ma már naponta kb. 200 millió ember olvassa a rövid és humoros képregényt. A furcsa macsek alkotója most 63 éves. Jim Davis több képregény és figura szerzője, de egyik sem lett olyan sikeres, mint e furcsa kövér macska, akinek Garfield lett a neve. És aki oly szemtelen, esztelen, de sokaknak mégis egy csapásra a kedvence lett. E furcsa macska, aki igazi lasagnehabzsoló és olyan mérgesen gondol a hétfőre, mert Ő egy igazi hétfőgyűlölő, nagyon szeret naphosszat lustálkodni, keveset mozogni és állandóan enni. Aki rendszeresen olvassa, az tudja, hogy a képregény két témával foglalkozik: az evéssel és az alvással. Ezek egyetemes témák, hiszen mindenki alszik és eszik. Aki olvassa a képregényt, az mindig talál magában hasonlót.

 

A szerzőnek nem is lehetett jobb választása egy kövér macskánál, mert ennek köszönhetően hatalmas vállalkozást hozott létre. Aki ezt a furcsa macskát megalkotta és gazdájának vallja magát, Jim Davis. E neves évfordulón a szerző 63 éves, de még mindig részt vesz a rövid képkockák megalkotásában, mert mint nyilatkozta, mindig részese akar maradni. Gyakran órákon keresztül beszélget az írókkal, az alkotó művészekkel és néha darabokra szedik, kiselejtezik és kicsontozzák a kitalált ötleteket, mert mindig meg tudják beszélni - így változik a képregény és érdekesebb, színesebb lesz.

 

Köztudott: Garfield, a kövér macska a képregény sorozatban soha nem politizál.

Mivel a macsek szeret enni, kipróbálta a kínai konyhát, ami nagyon ízlett neki! Ígéreret tett, hogy az olasz ételek mellett -  amit imád - ezentúl rajongója lesz az kínai konyhának is. Ami kóser vagy muszlim ízeket illeti? Garfield a MACSKA, aki mindenkit tisztel, csak finom ételeket majszolhasson. Hihetetlen, de igaz, hogy az elmúlt 35 év alatt 10950 Garfield képregény készült el.

Bevallom, belegondolni is fárasztó, nem hittem volna, hogy ilyen idős e közkedvelt képregény. Bár nem akarom dicsérni, de a valóságban nagyon népszerű, és nagyon sokan szeretik e nem éppen a fogyókúrájáról híres MACSKÁT. Aki mindig oly szemtelenül pimasz tud lenni és annyira lusta, ami olyan életszerűvé tudja tenni. Mert igazi társai is olyan lusták és olyan aranyosak, amikor hízelegnek, dorombolnak - nekünk embereknek. Szeretjük őket és részük az életünknek, nélkülük szegényebbek lennénk.

És talán még sokáig a képregény is fennmarad és Garfield olyan marad, amilyennek megismertük és megszerettük - mindig maradjon is ilyen. Mert Ő még mindig ugyanolyan lusta hétalvó, kávévedelő, pókcsapkodó, pimasz és olykor postásüldöző, bár kissé elhízott, de mégis szeretni való macska, akit megismertünk a képregényben.

Ki van itt?

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

stat