Életmód

Téma: Életmód

Erre figyeljünk az adó felajánlásnál!

Nem szabad elmennünk egy nagyon fontos tudnivaló mellett most, amikor az 1+1%-okért megindul a versengés az egyházak és a civil szervezetek között. A bürokrácia útvesztőiben könnyű eltévedni, különösen, ha tudjuk, hogy az adóbevallásban például majdnem háromszor annyi egyháznak juttathatunk adományt, mint amennyi egyház a jelenlegi törvényi szabályozás szerint egyáltalán létezik hazánkban. Vagyis van nagyjából 60 egyház, amelynek a neve szerepel az elektronikus bevallásban, de valójában az egyház maga nem létezik.

 

Bővebben: Erre figyeljünk az adó felajánlásnál!

Tunézia mindenkinek

Végtelen hosszú homokos part, modern szállodakomplexumok és napsütés minden mennyiségben. Tunézia a családi nyaralás paradicsoma. Afrika kapuja azonban a tömegturizmus mellett az ínyencek számára is tartogat meglepetéseket.

Tunézia a magyar turisták körében is nagyon népszerű nyaralóhely. Tavaly több mint húszezer honfitársunk látogatott el ebbe a hazánknál csaknem kétharmaddal nagyobb területű, de valamivel kisebb népességű országba. A siker magyarázata egyszerű, Tunézia nemcsak Észak-, hanem egész Afrika egyik legstabilabb és igen lendületesen fejlődő országa. Nyugalom, közbiztonság és jól működő idegenforgalom jellemzi.

Bővebben: Tunézia mindenkinek

Esküvői zenekar, de mit játszon?

Az esküvői szezon közeledtével a jövendő ifjú párnak számtalan tennivalója akad, ezek közül az egyik leglényegesebb az esküvői zenekar kiválasztása. Alapkövetelmény, hogy a zenekarnak széles körű zenei palettája legyen. Helyett kell hogy kapjanak benne az idősebbeknek szóló melódiák, de a dinamikusabb, fiatal korosztálynak szóló zene is.

 

Bővebben: Esküvői zenekar, de mit játszon?

Miért nem veszek én új autót

Ha véletlenül van családunk és családi házunk, meg családi autónk is, már sokkal több problémánk van, mint hinnénk. Például, ha valamit le kell cserélni... és az nem a férjünk.

Egyszer mindent le kell cserélni
Még akkor is, ha ez történetesen egy 1906-os Sizaire-Naudin (na ennyit a női hozzánemértésről!)
Autót kéne venni. Az emberek szoktak, csak mi nem szoktunk. Legfeljebb szeretnénk. Át szoktuk böngészni a hirdetési újságok ajánlatait, otthonosan elboldogulunk, a nagy színes hirdetések egészen apró betűs kiegészítéseivel. Ezekből tudható ugyanis, hogy a nagyon nagybetűvel és színesen képünkbe tálalt szuper-kedvezményt miért is nem vehetjük igénybe. Ezekkel az egészen apró betűkkel szokták a tudtunkra adni, hogy csak akkor kamatmentes, ha nyolcvannyolc százalékot egyben leperkálunk, vagy ha a plusz kétmilliót költünk az extrákra. Nem beszélve arról, hogy a felsorolt hatféle kedvezményből csak egyet választhatunk, arra a két autóra amelyik még raktáron van.

 

Bővebben: Miért nem veszek én új autót

Használati útmutató szülőkhöz

Ideges vagy, kiabálsz, jogtalannak érzed a szülők döntéseit, haragszol rájuk, kaparod a falat, viselkedésed egyre szélsőségesebb, a helyzet pedig megoldhatatlannak tűnik? Olvass tovább!

Mit csinálj, ha problémáid vannak a papáddal, a mamáddal?
Próbáld ki a következőket:

Bővebben: Használati útmutató szülőkhöz

Ki van itt?

Oldalainkat 13 vendég és 0 tag böngészi

stat