Életmód

Téma: Életmód

Esküvői zenekar, de mit játszon?

Az esküvői szezon közeledtével a jövendő ifjú párnak számtalan tennivalója akad, ezek közül az egyik leglényegesebb az esküvői zenekar kiválasztása. Alapkövetelmény, hogy a zenekarnak széles körű zenei palettája legyen. Helyett kell hogy kapjanak benne az idősebbeknek szóló melódiák, de a dinamikusabb, fiatal korosztálynak szóló zene is.

 

Tekintettel kell lenni a szülők, nagyszülők zenei ízlésére is (pl. Szécsi Pál, Máté Péter), de lehet a 70-80-as éveket is említeni (Dolly Roll, Neoton) és az elmaradhatatlan mulatós zenét (Kék a szeme, Hosszú fekete haj). No és persze ott vannak még napjaink slágerei is (pl. Madonna). Ezek mind olyan zenék, melyet ha egy esküvői zenekar játszik, biztosan senki nem fog tudni ülve maradni.

 

Lehetőség szerint három vagy négy tagú legyen a zenekar felállása, mert így lehetséges a sokszínű hangzásvilág kialakítása. Fontos a személyes kontaktus a zenekar részéről, a násznépet be kell tudnia vonni a hangulat kialakításába. Ha van rá lehetőség, és az esküvőn részt vesz egy vőfély vagy ceremóniamester, akkor a vele együtt „dolgozás” is szinte alapkövetelmény. Nem elhanyagolható szempont a megfelelő színpadkép kialakítása: értjük ezalatt a zenész, zenekar alkalomhoz illő öltözetét, igényes megjelenését, technikai felszerelésének állapotát.

Ki van itt?

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

stat